Zúčastnili sme sa programu spoločnosti Huawei v Číne

Vytlačiť

 

Dvaja študenti z FEI TUKE sa v lete pozreli do Číny

a reprezentovali našu univerzitu v IT Talent programe spoločnosti Huawei

 

V lete v období 15. – 29. augusta 2016 dvaja študenti Katedry kybernetiky a umelej inteligencii FEI TUKE, doktorand Martin Miškuf spolu so študentkou Hospodárskej informatiky - Kristínou Kokoškovou, sa zúčastnili IT Talent programu Seeds for the Future organizovanom spoločnosťou Huawei v Číne. Počas pobytu v Číne navštívili mestá Peking, Shenzen a Hong Kong, absolvovali kurz základov čínskeho jazyka a pozreli sa do priestorov a laboratórii Huawei.

Viac info o tomto programe v médiach: Huawei, PC Revue, Android portal, Zive.sk

 

logo

BeFunky Collage

Študenti navšívili napríklad Veľký čínsky múr, Letný palác či Zakázané mesto

Huawei v IT talent programe Seeds for the Future si vyberá každý rok študentov z celého sveta. Tento rok sa po prvý krát 10 študentov do 30 rokov z viac ako 100 prihlásených zo Slovenskej republiky stalo súčasťou tohto programu. Vybraní študenti boli z Technickej univerzite v Košiciach, Univerzity v Žiline, Technickej univerzity vo Zvolene, Slovenskej technickej univerzity v Bratislave a Univerzity Komenského v Bratislave.

Študenti počas dvoch týždňov mali možnosť naučiť sa základy čínskeho jazyka a kultúry v Pekinskej jazykovej univerzite a prehliadli si historické pamiatky, ako napríklad Veľký čínsky múr ,Letný palác či Zakázané mesto. Druhý týždeň strávili v centrále Huawei. Dozvedeli sa o mobilných internetových aplikáciách, získali telekomunikačné znalosti, zistili viac o vývojovom trende a navštívili aj Huawei Exhibition Center a 5G laboratóriá.

BeFunky Collage 2

Druhý týždeň strávili v centrále Huawei, kde navštívili aj Huawei Exhibition Center a 5G laboratóriá

BeFunky Collage 3

Počas pobytu v Číne navštívili mestá Peking, Shenzen a Hong Kong

„Minulý rok som mal možnosť cestovať do Japonska v rámci doktorandského štúdia na medzinárodnú konferenciu, kde som prvý krát prišiel do priameho styku z východnou kultúrou. Veľmi sa mi tam páčilo a už vtedy som vedel, že sa chcem vrátiť do Ázie a zistiť o nej viac. Tohto roku som si všimol program od spoločnosti Huawei, ktorý ponúkal možnosť cestovať do Číny. Táto ponuka ma hneď zaujala. Čína je najľudnatejšia krajina sveta ktorá v posledných rokoch dosiahla prudký vývoj. Mnohé čínske spoločnosti za posledných pár rokov dostali na úroveň iných špičkových firiem, ktoré svoje meno a portfólio budovali omnoho dlhšie niekoľko desaťročí. Tento program mi priniesol mnoho nielen technických, ale aj iných skúsenosti, tie si vážim špeciálne, lebo v súčasnej dobe sa technické skúsenosti dajú získať pomocnou mnohých iných foriem. Spomenúť môžeme napríklad online kurzy, ktoré sú väčšinou na veľmi dobrej úrovni. Takže, preto by som povedal, že tie zážitky a spoznanie procesov a špičkových ľudí v jednej z najväčších spoločnosti sveta mi dalo do života mnoho.“

povedal Martin Miškuf

„Ázijská kultúra ma stále fascinovala. Spoločnosť Huawei ponúkala možnosť pozrieť sa do Číny a tak som ju využila. O tejto možnosti som sa dozvedela od mojich vyučujúcich, tak som vyplnila všetky dokumenty a vyšlo to, čo mi urobilo veľkú radosť. Čina v posledných rokoch zaznamenala prudký vývoj a tak som bola zvedavá ako to vyzerá v jednej z najväčších čínskych spoločností. Na katedre kybernetiky a umelej inteligencie prichádzame do styku z najnovšími trendami a technológiami. Teraz som mala možnosť ich vidieť a vyskúšať si ich priamo vo výskumných laboratóriách spoločnosti Huawei. Táto skúsenosť mi dala mnoho zážitkov a ktoré využijem vo svojom budúcom živote.“

povedala Kristína Kokošková

 

Ďalšie fotky z IT Talent programu Seeds for the Future

 

6-10007-1000

fotky cina 2978-1000fotky cina 3475-1000

Študenti TUKE, KKUI - Martin Miškuf s Kristínou Kokoškovou

v spoločnosti HUAWEI v čínskom meste Shenzen

fotky cina 3635-1000fotky cina 3634-1000

Po úspešnom absolvovaní tohto programu sme získali certifikáty

FB IMG 1471172976912-1000

Spoločná fotka Slovákov zo Zakázaného mesta v Pekingu

fotky cina 1076-1000fotky cina 1821-1000

Zo Slovenska bolo vybraných 10 študentov z 5 rôznych univerzít

fotky cina 2879-1000fotky cina 2888-1000

Takto dnes vyzerá čínske mesto Shenzen, založené v roku 1979, v ktorom sídli spoločnosť Huawei

fotky cina 4549-1000

fotky cina 4419-1000 fotky cina 4349-1000

Po ceste domov sme sa zastavili aj v Hong Kongu

 

Video zostrihané z fotiek a videí účastníkov programu.

 

 

Thursday the 28th. Inteligentné Kybernetické Systémy. All rights reserved.